Wednesday, August 17, 2016

Handphone Wallet- The Upgraded Version

I guess this is the first entry for this year.. Dah laamaa sangat tnggal dunia blogging ni. tetiba rasa rindu laks...kekekeke

Anyway, saja nak citer... Bulan Ramadhan hari tu terpk nak buat simple pouch utk duit raya, even ada yg share camana nak buat, punyalah bersemanagat nak buat jugak, tapi xder rezeki sebab, abah kat kg jatuh sakit. So abang balik kg, jemput abah datang ke sini, dan berkampungla kami kat KPJ kajang for few days b4 dia berkampung kat my house.. So banyak kerja2 jahit (banyaklah sangat) yg tertunggak.. Nasib baik baju raya siap jahit...

Since dah lepas raya kan, so mood nak jahit pouch utk duit raya tu nak hilang la, tiba2 teringat nak buatkan wallet utk hp ni... teringat la my first hp wallet yg pernah buat 6 tahun yg lepas... Tak sanggup eden nak letak sini, buruk giler rasanya, so kalau terasa nak tgk jugak, korang klik jelah kat link tu...Tapi apapun itulah kenangan pahit manis dan pelbagai rasa yg saya ada, One of my first products diawal pembabitan dalam bidang handmades... Takde specific pattern pakai main hentam kromo jer.... Sadly, until recently baru tergerak hati nak redo balik, sebabnya seriau skit tag ketebalan esp kat card slots... Tapi tulah ramai benau rakan-rakan handmades yg membakar hati dan perasaan dengan menunjukkan gmbr2 products mereka dan tak lupa utk memberi semangat, then slowly cuba jugak buat balik satu.

Memang slowly betul la progressnya, and finally berjaya jugak menghasilkan prototype the upgraded version, tapi still ada 1 2 tempat yg nak kena betulkan, but overall puas hati la jugak.. Again still no specific pattern, pakai main agak-agak jer sesambil mengaplikasikan sedikit ilmu yg ada.

And finally...tadaaaaa....

 Xde la cun sangat, tapi at least beter then the last one la...kan..kan..kan

Insyaallah will make the readystock soon and please pray with me that I'll come out with more soon..

Thanks all kerana sudi membaca.... Muah ciket.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete