Saturday, March 7, 2015

Rezeki Itu Milik Allah

It was almost a year since my last entry... Bercintanya nak update blog, di samping dgn kekangan masa dan gadget 'limitations'.. Okay blame everything but myself...



Ok kali ni nak cerita sikit pasal rezeki yg Allah beri dr sumber yg tak beapa nak jangka... Walapun sikit, tapi Alhamdulillah, nikmat Allah yg manakah yg patut saya dustai?

Started with my handmade iron on labels for my own products, dan sedikit tutorial on how to go about it, ramai jugak yg tanya mana nak dapatkan stock iron on heat transfer paper tu. So kesian pulak to those yg tak tahu mana nak carik, so I started selling it,  Alhamdulillah sambutan not bad, dan tak sangka I've been selling these papers for almost 5 years now...

Back then, strictly blank papers... I encouraged customers to design and print on their own. But of late ni, few yg start suruh saya designkan dan printkan utk diaorang.. at first, I refused coz am afraid not meeting their expectation besides my pc's limitation (almaklumlah pc dah uzur, so asyik hang jelah, while the netbook dah totally kaput) not to mention my time limitations....  Tapi mungkin ini lah salah satu sumber rezeki Allah nak bagi,, Alhamdulillah, dapat jugak fulfilled few customers request dan by far, mereka berpuas hati dgn hasilnya, syukur.

For now, only simple design and printing. BUT cutting and ironing part is still a BIG NO NO for now, since I dun have the 'tools' yet that can help me to expadite the process.


Image result for heat transfer machine for t shirts
Kalau ada rezeki dapat ni pun best jugak nih...


 Eh nak tukar bidang ker?.. Hehehe... sewing and embroidering are still my number 1...



Love & Regards

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete